Inspiratie

Ontdek onze heerlijke producten

Een greep uit ons assortiment

Rosbief

Vlees uit de waddenstreek

Elke dag krijgen wij het vlees uit de Waddenstreek vers aangeleverd. Het zijn streekgebonden producten uit de regio, dus puur natuur. De dieren hebben allemaal een goed buitenleven gehad en worden met zorg uitgezocht. De bereidingen van alle producten gebeurt op ambachtelijke wijze. Van prachtig gerookt spek, rib-eye, côte de boeuf, achterham, grillworst, hamburgers, houtgerookte worst tot touwgeknoopte rollades. Het vlees is e-nummer vrij en bevat geen kleurstoffen.

Noten

In de winkel hebben we een Bijzonder Lekker assortiment pinda’s, noten en zuidvruchten. Denk aan cashew noten, pecannoten, walnoten, macadamia’s, hazelnoten, cranberries, dadels, pruimen, vijgen en rozijnen. Daarnaast is ons assortiment aangevuld met diverse rijstzoutjes, chocoladeproducten en gezonde bonen & erwten mixen.

Wij branden elke dag verse noten en maken hier ook verschillende mixen van. Door de noten zelf te branden, blijven de voedingsstoffen beter in de noot bewaard en komt de smaak beter tot zijn recht. Naast dat noten erg lekker zijn, zijn ze ook gezond. Noten hebben positieve effecten op de gezondheid: ze bevatten veel hoogwaardige eiwitten, voedingsvezels en antioxidanten. Hierdoor kunnen noten effectief worden ingezet voor de gezondheid.

Zuivel

De zuivel in onze winkel bestaat o.a. uit de ambachtelijke zuivelproducten van de Zuivelboerin en de Drentse AA. De Boerenzuivel van de Zuivelboerin uit Blesdijke worden op ambachtelijke wijze gemaakt van verse weidemelk die geproduceerd wordt door de eigen melkkoeien van de familie. Het assortiment bestaat o.a. uit karnemelk, (vanille/aardbei) yoghurt, hangop en vanille vla. Een topper uit de biologische producten van de Drentse Aa is met name de romige Griekse yoghurt.

Sweachster Angus

In de omgeving van Beetsterzwaag bij het beekdal van Alddjip (Koningsdiep), weiden de Sweachster Angus koeien. Extensieve beweiding en authentieke vleesrijping laten de specifieke vleeskenmerken van de Angus volledig tot zijn recht komen.

Kaas

Kaas, vers van het mes! Naast diverse Italiaanse, Zwitserse, Engelse en Franse kazen, mogen onze regioproducten natuurlijk niet ontbreken. Zo maakt De Fryske ontzettend lekkere kaas op een authentieke en duurzame manier. De Jonge en Belegere Fryske zijn romig en vol van smaak, De Alde en Stokalde Fryske pittig en nog steeds goed snijdbaar. Ook de Bleu de Wolvega, een biologische blauwschimmelkaas, de Riperkrite Tsiis uit De Deelen met een bijzondere melange van selderij, bieslook en knoflook, de grote gaten kaas Tynjetaler uit Tynje met een lichte, iets zoetige smaak en de kazen van Schier uit Schiermonnikoog, ontbreken natuurlijk niet. Bijzonder zijn de schapenkaasjes van boer Rispens en de ambachtelijke, biologische geitenkaasjes van Doetie’s Geiten Jubbega. Kom en proef!

Dranken

Bij lekker eten hoort ook lekker drinken. Een heerlijk vruchtensapje van Schulp of Lekker Puur, een echt fris en Fries biertje, of een wijntje: bij Bijzonder Lekker heeft u keuze. Biologische wijnen van Greentrail en Domaine de Marotte, de Spaanse Frison met friese roots of kiezen voor een heerlijke Ruby of Tawny Port. Nieuw is de Friesche Limoncello (Fricello) uit Tzum: biologische citroenen met de hand geraspt en geperst tot een verfijnde limoncello met een relatief laag alcohol en suikerpercentage. Gebotteld in een nostalgische fles.

Voor de bieren hebben we gekozen voor de Friese brouwerijen: Bonifatius bieren uit Dokkum, It Lulke Wiif uit de Friese Wouden en Brouwerij Diggelfjoer uit Boornbergum. En uit Italië: Speciaalbier van Birrificio Angelo Poretti.Bijzonder Lekkere drankjes ook prachtig voor in pakketten!

De Pindakaaswinkel

De pindakaas wordt handgemaakt waardoor ieder potje uniek is. De basis van de pindakaas bestaat puur uit pinda’s en een beetje kokosolie. Palmolie komt de potjes niet in! De pindakaas bevat veel vitamines, mineralen en vezels en er wordt zo weinig mogelijk suiker en zout toegevoegd. Hierdoor is de pindakaas een gezonde snack!

De smaken die bij ons in de winkel staan: Naturel, Karamel-Zeezout (onze bestseller), Dadel-kaneel en Witte Chocola Pindastukjes (favoriet onder kinderen). Daarnaast hebben we nog een mini potjes staan om verschillende smaken uit te proberen: Sport (met extra plantaardige eiwitten), Kokos Zeezout en Belgische Karamel Chocolade.

Winkelwagen